3 Te gekke ideeën om met bloesem decoratie je huis te versieren

door | jan 14, 2021

Introductie

Moe van een saai interieur? Wij ook! Er zijn verschillende mogelijkheden om deze wat op te fleuren. Echter, een dergelijke aanpassing gaat gepaard met veel werk en het kan je ook wat geld kosten. Een makkelijke en goedkope manier om een gewenste verfraaiing te realiseren kan met bloesem decoratie. Dit alternatief is eenvoudig, maar als je het op de juiste manier aanpak heb je uiteindelijk een stijlvolle interieur, dat niet alleen uitnodigend is, maar ook comfort biedt.

Bloesems maken je interieur niet alleen uitnodigend, maar zijn ook een elegante manier om de natuur en een beetje frisheid binnen te laten in je huis. Als je thuis bent, wil je je toch zoveel mogelijk op je gemak voelen?

Wat is Bloesem?

Met bloesem bedoeld men de bloemen van een boom. Als een (fruit)boom in bloei staat komen deze mooi tot uiting. De bloesem van de kersenboom is vooral bekend om haar prachtige uiterlijk en je kan deze in huis halen op verschillende manieren! Lees verder en we leggen je uit hoe:

Welke oplossingen zijn er allemaal met bloesem?

In dit artikel willen we je inspireren om te decoreren met bloesemdecoratie!

Lente decoratie met Bloesem

Ben je niet echt creatief en weet je niet waar te beginnen? Enkele simpele ideeën nodig van hoe het kan? We hebben wat tips om je te helpen. Er zijn duizenden verschillende manieren om je huis met bloesems te decoreren. Je hoeft je niet beperkt te voelen, laat je creativiteit maar erop los. Je kan het op je eigen manier doen. Je persoonlijke stijl, smaak en fantasie zullen bepalen wat het uiteindelijk wordt.  

Begin bij de woonkamer. Allereerst moet je rekening houden met de kleur van de muren waar je de decoratie gaat plaatsen. Voor een aantrekkelijk resultaat is het verstandig om te zorgen voor het juiste kleurencontrast. Heb je muren met opvallende tonen dan kan je het best bloesems met zachte kleuren kiezen. Of lost het op door zelf een bloesem behang op te hangen:

Een bloesembehang van https://muurmooi.nl/

Op muren met lichte en zachte tinten, kan je bloesem van soort intensiteit in kleur kiezen. Andere dingen waarop je moet letten?

In bijvoorbeeld je woonkamer moet je sowieso rekening houden met de kleur van je bank en textiel. Dit is belangrijk om namelijk de harmonie van de omgeving te behouden. Het is raadzaam om ook niet te veel bloesems te gebruiken, zodat het te druk wordt. Te druk is al weer niet mooi. Het neemt het rustgevend gevoel weg en dat is niet wat je wilt.

Een leuke manier om extra kleur toe te voegen is met een prachtig schilderij zoals dit bloesemschilderij van Bool.

Nep bloesem: Neem een kunst bloesemboom

Het is ideaal om bloesemspunten te hebben in de woonkamer. Deze kunnen bijvoorbeeld zijn bij de salontafel, zijtafel of op het dressoir. Zorg ervoor dat het functioneer als een eyecatcher.

Niet alle bloesems passen in je interieur. Dit moet je altijd in de gaten houden. Maak een wel overwogen keuze en inspecteer de bloemen goed, voordat je ze aanschaft.  Het is handig om nep bloesem te kopen, ook wel bekend als kunstbloesem, die voor een langere tijd meegaan met je interieur. 

Kies ook voor bloesems die het er meest natuurlijk uitzien. Wil je een elegante decoratie dan moet je zeker rekening hiermee houden. Waar zijn de perfecte spots voor bloesems? De perfecte plaatsen om bloemen in je huis te plaatsen, zijn de ruimtes waar je de meeste tijd zult doorbrengen en waar je ten volle van kan genieten. Met een elegante decoratie kan je althans ook indruk maken op je gasten. Het heeft weinig zin om een ruimte te decoreren waar je bijna geen tijd doorbrengt.

Laten we het eens hebben over de mooiste bloesemkleur, wit!

Bloesemdecoratietakken

Is wit je favoriete kleur dan heb je geluk! Met bloesem kun je . Je kan bijvoorbeeld een unieke witte bloesemboom voor de slaapkamer gebruiken. Het vormt een fleurige decoratie voor de ruimte waar je de nacht doorbrengt. Als je voor een dergelijke decoratie kiest moet je wel voorzichtig zijn, want wit kan snel vuil worden.

Gelukkig zijn bloesems super gemakkelijk voor wat onderhoud betreft. Bovendien, ze zien er altijd fris en verzorgd uit. Bloesems in de kamer kunnen zorgen voor een diepere en ontspannen slaap. Het is raadzaam om in dergelijke omgevingen altijd bloesems in lichte kleuren te gebruiken.

Je moet zeker ook op de afmeting letten. Grote bloesems niet zo mooi in een slaapkamer, terwijl kleine formaten voor de juiste sfeer zorgen. Ben je toch dol op de de grote bloesems dan zou je eventueel een of twee kunnen combineren met de kleine. Kies je niet voor een volledig witte decoratie, dan kan je een of twee van je favoriete kleur erbij doen. Ook hier moet je het niet te druk maken. Je gaat de sfeer in de kamer verpesten.

Nu je enkele ideetjes hebt over hoe je bloesem decoratie kan aanpakken, kan je gerust aan de slag gaan. Zeker is dat het decoreren van je huis met bloesem een prachtig kunststuk wordt. Bovendien brengen bloesems mooie kleuren en soms ook aangename geuren in je huis. Als je voor boeiende bloesems kiest, trek je haast elk keer weer aandacht. Dit zijn maar een paar ideetjes die je nuttig kan gebruiken. Bloesem is gewoon heel stijlvol en elegant om mee te versieren.

Conclusie & Vraag en antwoord:

Nu je enkele ideetjes hebt over hoe je bloesem decoratie kan aanpakken, kan je gerust aan de slag gaan. Zeker is dat het decoreren van je huis met bloesem een prachtig kunststuk wordt. Bovendien brengen bloesems mooie kleuren en soms ook aangename geuren in je huis. Als je voor boeiende bloesems kiest, trek je haast elk keer weer aandacht. Dit zijn maar een paar ideetjes die je nuttig kan gebruiken. Bloesem is gewoon heel stijlvol en elegant om mee te versieren.

Wat is nepbloesem?

Nepbloesem is bloesem gemaakt van een kunstmatig materiaal, vaak wordt hier een soort stof of zijden voor gebruikt. Deze bloesem wordt vervolgens vastgemaakt aan een echte tak om dan zo écht mogelijk over te komen en duurzaam te zijn.

Wat is kunstbloesem

Kunstbloesem, zoals net aangegeven is een soort van nepbloesem. Het is gemaakt van kunstmatig materiaal (vaak stof) en vastgemaakt aan echt hout.

Hoe kan ik het beste met bloesem decoreren?

Bloesem past in iedere decoratie. Waar je op moet letten is dat:
1) De bloesem er natuurlijk uit ziet
2) De plaatsing, zoals een opvallende plek naast de eettafel of de bank.
3) Er veel lichtinval is. Kunst of écht, het geeft een raar gevoel als een plant geen licht krijgt.

Wat is bloesem

bloesemdecoratie logo

Met bloesem bedoeld men de bloemen van een boom. Als een (fruit)boom in bloei staat komen deze mooi tot uiting. De bloesem van de kersenboom is vooral bekend om haar prachtige uiterlijk.

Vragen?

Ontvang de decoratienieuwsbrief