Sfeer en Decoratie

Het één kan niet zonder het ander.

Een korte introductie:

Op deze pagina gaan we het kort hebben over sfeer en de samenhang met decoratie. Wanneer je een ruimte in gaat richten wil je vaak een bepaalde sfeer uitstralen, dit doe je door middel van toevoegingen aan de ruimte en leuke details, ookwel bekend als decoratie. Laten we beginnen met een oud basisprincipe wat al 3000 jaar geleden in China gebruikt werkt. Feng Shui!

Wat is Feng Shui?

Iedereen heeft wel eens gehoord van Feng Shui. Een oude Chinese filosofie die gaat over de harmonie tussen de mens en de werk en leef omgeving. Hier gaat het over Qi (ookwel bekend als levenskracht of energie), die een balans moet vinden met het element water. Zonder hier te diep op in te gaan is het wél goed om een vergelijking te maken tussen sfeer en decoratie. 

Feng Shui kamer
Feng Shui Herfst

“In it’s highest and purest form, good feng shui signifies perfect alignment between inner and outer worlds.”

Lada Ray

Een balans tussen je decoratie en sfeer creeëren

Wanneer je op zoek gaat naar balans in jouw decoratie, is het principe van Feng Shui altijd mooi om in je achterhoofd te houden. De mensheid is al eeuwig op zoek naar balans en juist wanneer je wilt ontspannen is het fijn om een sfeervolleruimte met prachtige decoratie te kunnen ontspannen!

Op onze site helpen we je daarom graag met het ontdekken van prachtige decoratiestukken en helpen we je graag om ook in jouw inrichting balans te creeëren. Van de nieuwste woontrends tot traditionele stijlen, we nemen je aan de hand mee en geven je uitgebreide tips en reviews voor een leuke inrichting!

 

Ontdekken hoe jij je inrichting kan verbeteren?