Super leuke bamboestokken decoratie

door | feb 24, 2021

Het decoreren of het aanpassen van de stijl in jouw huis, het terras of kantoor is niet altijd makkelijk. Vooral als je een bepaalde sfeer wilt creëren en je weet niet precies welke materialen je moet of kunt gebruiken. Er zijn verschillende soorten decoratie materialen, maar als je voor wat duurzamere kiest zijn bamboestokken een aanrader. Je kunt hiermee verschillende kanten op en hoef jij je dus niet beperkt te voelen. Derhalve zijn bamboestokken ook milieuvriendelijk. 

In dit artikel laten wij jou, ter inspiratie,  zien wat je allemaal met bamboestokken kan doen. Deze decoratie methode wordt al jaren gebruikt en wordt steeds populairder. Bamboestokken kun je in verschillende kleuren, lengte en soorten vinden.

Unieke uitstraling creëren 

met bamboestokken

Met bamboestokken kun je een uniek uitstraling creëren in bijvoorbeeld je woonkamer, badkamer of slaapkamer. Bamboestokken zijn heel sfeervol, onderhoudsvriendelijke en makkelijk te plaatsen. Een paar bamboestokken in een plantenbak of bloembak zorgen al voor wat sfeer in jouw interieur. Ze passen ook goed in een hoge grote vaas in bijvoorbeeld een hoek of naast je tv meubel. Combineer de bamboestokken met wat bloemen.
Omdat bamboestokken uniek zijn, zijn kleurverschillen mogelijk. Om meer aandacht te trekken met de stokken kun je ze schilderen of oliën. Er zijn speciale oliën die je kunt gebruiken om de natuurlijke kleuren van bamboe te accentueren. Bamboestokken kun je online bestellen. Let op! bamboestokken worden in verschillende landen geproduceerd. Voordat je deze koopt is het verstandig om te onderzoeken wat de eigenschappen zijn en in welke setting je deze het best kunt gebruiken. Bamboestokken worden onder andere in India, China en Indonesië geproduceerd.

Lichteffect creëren

Met bamboestokken kun je ook lichteffecten creëren. Hiervoor heb je dikke bamboe nodig. Wat moet je doen. Je kunt gaten in de stokken maken of laten maken. De stokken kun je vervolgens in een vaas of bak plaatsen, waarin je wat extra verlichting doet. Het licht zal door de gaten van in de bamboe schijnen. Je creëert zo een gezellige en uniek uitstraling. Een dergelijke decoratie kun je binnen als buitenshuis gebruiken. Plaats deze op een plek waar de verlichting opvalt. Op balkon, in de tuin of in een hoek in de woonkamer. Het leuke hierbij is dat je met de kleur van de verlichting kunt spelen. 

Conclusie & vraag en antwoord

Bamboestokken zijn perfect om de sfeer in huis aan te passen als je voorkeur geeft aan een natuurlijke uitstraling. Bamboestokken decoratie pas in iedere ruimte. Ook buiten kun je deze toepassen in bijvoorbeeld de tuin of op het terras. Met bamboe decoratie creëer je een warme en gezellige sfeer. Derhalve is bamboestokken decoratie ook duurzaam en onderhoudsarm. 

Heeft bamboestokken decoratie voordelen?

Bamboestokken decoratie heeft verschillende voordelen. Je hoeft niet te veel tijd te besteden aan de onderhoud ervan. Een ander voordeel is dat een dergelijke decoratie heel lang meegaat 

Kun je bamboestokken makkelijk kopen?

Bamboestokken kun je makkelijk online kopen. Er zijn tal van bedrijven die dit decoratiemateriaal aanbieden. Er zijn verschillende soorten bamboe dus is het raadzaam om te de productomschrijving goed door te nemen zodat je de juist kunt kopen. 

Is bamboe een goed alternatief?

Bamboe is een goed alternatief. Het is geen hout, maar heeft eigenschappen die vergelijkbaar zijn aan hout. Door het gebruik van bamboe kan het gebruik van hardhout afnemen. 

Vragen?

Ontvang de decoratienieuwsbrief