Je toiletruimte is niet minder belangrijk dan de andere ruimtes in huis. Je kan er vast wel wat meer aandacht aan besteden. Niets is zo fijn als een comfortabel gevoel. Je bezoekt het toilet dagelijks een aantal keren. Je wilt je toch op je gemak voelen? Dan is het tijd om je saaie interieur aan te passen. Weet je niet waar te beginnen en heb je wat inspiratie nodig? In dit artikel geven wij jou zes leuke WC Decoratie ideeën om je wc een prachtige uitstraling te geven.

 

1. Opfleuren met bloemen

 

Als je niet veel tijd hebt, maar het interieur toch een beetje wilt opfleuren dan zijn bloemen of planten een aanrader. Met bloemen kun je leven brengen in je interieur, omdat ze voor een gezellige sfeer zorgen. Het maakt ook meteen een niet zo frisse ruimte een stuk frisser.

 

Je kan kiezen voor nep bloemen of echte bloemen. Zorg ervoor dat je het niet te druk maakt. Ook moet je de bloemen slim kiezen, vooral als je neppe gebruikt. Met te veel bloemen of kleuren zal het chaotisch zijn. Combineer grote en kleine bloemen of plantjes. Zo zorg je voor meer stijl en rust.

 

2. Gebruik donkere en lichte accenten

 

 

De meeste toiletruimtes zien er heel saai uit; grijs, zwart of witte tegels. Je kan met wat simpele aanpassingen beginnen. Met een stukje creativiteit kun je het interieur omtoveren tot een stijlvolle ruimte, waar je met plezier je behoefte kan doen. Heb je bijvoorbeeld witte tegels in deze ruimte, dan kun je hier heel mooi de combinatie donder/licht gebruiken. Wat denk je van een zware toiletpot? Deze zal gelijk opvallen en het interieur ook gelijk veranderen. Als je nissen in de muur hebt kun je daar mooie donkere en lichte kleuren mozaïeken plaatsen. Een mooie spiegel met donkere rand, zal er ook mooi bij passen. Voor een extra tintje of fraaie sfeer kun je ook wat extra  led verlichting gebruiken.

 

3. Kies moderne vormen en onbewerkt materialen

 

Wil je een robuuste of stoere uitstraling? Dan is de industriële stijl de perfecte keus. Om deze stijl te creëren moet je een combinatie van moderne vormen en onbewerkte materialen gebruiken. Hout bijvoorbeeld is perfect om een warme industriële sfeer te creëren. Gebruik bijvoorbeeld licht hout op de achterwand. Met beton kun je juist zorgen voor een wat koelere sfeer en zal het er ook een beetje stoer uitzien. Gebruik grijze tinten, deze horen bij deze stijl thuis. Kies ook voor bijpassend toiletaccessoire, die van roestvrijstaal zijn gemaakt. Om de uitstraling sterker te benadrukken kun je het beste voor moderne vormen kiezen.

 

4. Muren beplakken met behang

 

Une maison aux couleurs profondes - PLANETE DECO a homes world

 

Een ander mooi idee voor het aanpassen van het interieur van jouw toiletruimte is ‘de muren beplakken met behang’. Kies een mooie kleur of design en breng deze aan op alle muren. Behang kun je in verschillende kleuren en met verschillende patronen vinden. Je kan verschillende kanten op hiermee en hoef jij je dus niet te beperken. Zo kun je bijvoorbeeld alleen de bovenkant van de muren bekleden. Je kunt ook bijvoorbeeld een muur beplakken en de deuren van de kast of kasten in je toiletruimte. Je persoonlijke stijl zal uiteindelijk bepalen hoe het eruit ziet.

 

Let hier vooral op:

 

  1. Unieke kleuren die bij de vloertegels passen
  2. Een goede rand / afkadering tussen het behang en de vloer
  3. Goed onderhoud en vooral zorgen dat de mannen gaan zitten 😉

 

 

 

5. Fleur het toilet op met accessoires en een spiegel

 

 

Geef je toilet een complete nieuwe uitstraling door (kleine) accessoires te gebruiken. Een spiegel kan functioneel zijn. Niet alle toiletten hebben een wastafel, maar als jij er eentje hebt kun je een grote en chique spiegel boven de wastafel hangen. De spiegel creëert gelijk een luxere uitstraling. De lijst en vorm van de spiegel bepalen ook de uitstraling van je interieur. Let op! Een ronde of vierkante spiegel zal wat strakker staan. Wil je alles behalve strak, dan kun je een spiegel met een aparte vorm kiezen. Een dergelijke spiegel zal gelijk opvallen.

 

6. Decoreer met gedroogde bloemen

 

Gedroogde bloemen zijn ook een alternatief. Hiermee kun je je toiletruimte stijlvol decoreren. Het is raadzaam om niet te grote bloemen te gebruiken. Houdt rekening met de grootte van de ruimte. Je kan de gedroogde bloemen in een mooie vaas zetten. Gebruik bijvoorbeeld een doorzichtige langwerpige vaas. Deze neemt minder ruimte in beslag. Plaats de vaas met bloemen in een hoek. Je kan gedroogde bloemen bijvoorbeeld ook aan de deur of aan de muur plakken. Houdt het simpel en stijlvol. Maak het dus ook niet te druk.

 

Conclusie & vraag en antwoord

 

Genoeg inspiratie? Je WC decoratie vraagt ook om aandacht. Het interieur van je toilet kun je op verschillende manieren aanpakken. Je persoonlijke stijl speelt hierbij een rol. Omdat het om een kleine ruimte gaat moet je slim omgaan met de decoratie, zodat je het gewenste resultaat krijgt. Kies vooral wat bij jou past!

 

Waarop moet ik letten als ik mijn wc decoreer?

Een van de zaken waarop je moet letten is de grootte van de ruimte. Niet alle decoraties komen goed tot hun recht in een kleine ruimte. Kies het type decoratie aan de hand van de uitstraling die je wilt creëren

Waar kan ik toiletdecoratie kopen?

Toiletdecoratie kun je kopen bij onder andere bedrijven die gespecialiseerd in woningdecoratie. Je ook online winkelen. Veel basisdingen kun je gewoon bij de Action halen voor een scherpe prijs.

Is toiletdecoratie duur?

Toiletdecoratie hoeft niet per se duur te zijn. De prijs zal afhangen van het type decoratie dat jij kiest. Bloemendecoratie bijvoorbeeld is goedkoper dan decoratie met behang, maar zal vaker vervangen moet worden. Dus maak je keuze zelf en wees vooral creatief!